Lontarkan Pendapat

Halwa Telinga ^_^

Kenali Diriku..

My Photo
-Wan Siti Aisyah-
Kelantan & Selangor, Malaysia
# Counselor to be, insyaAllah~ # Currently work at Tadika Khalifah Bestari~ # Loved my students, children, baby & kids so much~ # Loved Allah & prophet S.A.W more then others~ # Independent, talkative, loving, sensitive, caring person~
View my complete profile

Jom Ikut! ^_^

Usia Makin Bertambah =)

2 comments
Bismillahirrahmanirahim. Selawat & salam buat junjungan Rasulullah SAW serta kaum kerabat baginda.

Alhamdulillah, pagi ini diberi kesempatan untuk update blog setelah sekian lama menyepikan diri kerana kesibukan kerja. InsyaAllah, saya akan cuba update blog ini sebulan sekali at least agar tak nampak sangat blog ini 'berhabuk' & 'tak bertuan' =)

Sabtu lepas, usia saya makin bertambah ke 24 tahun. Kebetulan hari tersebut saya ada 1st kursus guru & pengurus tadika meraikan saya serta 3 orang lagi guru yang telah lepas hari lahir mereka dengan membelikan kek. Terima kasih yang tak terhingga buat mereka, saya jadi malu & segan nak sambut hari lahir. Bukan apa, bila usia makin bertambah ni tak fikir nak raikan ulangtahun kelahiran kerana bila usia makin bertambah, kematian juga makin mendekati kita. Allahurabbi. Saya risau adakah cukup amalan-amalan yang saya lakukan di muka bumi ini untuk dibawa ke akhirat nanti, bagaimana keadaan saya di alam barzakh. Tiada apa yang saya ingin mohon kecuali agar ditetapkan iman, ditambahkan amal ibadah & dipermudahkan urusan dunia akhirat.

Selepas kursus guru, saya terus ke PKNS Bangi nak beli buku di Kedai Buku Syabab guna voucher RM200 1 Malaysia. Dapat beli banyak juga buku tapi masih tak puas hati sebab buku-buku yang saya shortlist banyak yang tak ada. Bila tiba masa nak bayar tu, brother yang kira jumlah harga buku-buku saya sebut kena bayar RM127. Ikut hati, nak tambah buku lagi biar genap RM150 tapi brother tu tak mesra alam je, tak pasal-pasal dia marah saya nanti so tambahlah dengan duit sendiri RM30. Biasanya kalau saya nak beli buku saya akan calculate dulu tapi masa tu saya agak blur+agak penat jadi tak sempat nak kira. Takpelah, RM100 lagi saya ingat nak beli hadiah untuk anak-anak Sumaiyyah macam sticker ke, stationaries yang comel-comel ke. Hehe. Nasib baik tamat tempoh hujung bulan ni. Saya juga turut hadiahkan buku agama & novel Islamik kepada mak & ayah yang tercinta =)

Antara buku yang saya dapat beli =)

Lepas shopping buku saya ingatkan nak belanja parent saya makan Domino Pizza sebab gaji baru masuk tapi diaorang tak bagi. Kena tunggu abg sulung saya balik dulu. Jadi, lepas balik kerja petang tadi sempat juga saya singgah di Domino Pizza Seksyen 9 Bandar Baru Bangi. Memang terbaik harganya sebab nett price + murah. Saya habiskan RM40 saja untuk dapatkan 2 pizza saiz serdahana, 1 garlic bun, & air revive 1 botol. Terima kasih Ya Rabb atas nikmat & rezeki yang Kau berikan kami. Rasanya setakat ini dulu entri untuk kali ini. Bagi yang sedang bercuti sekolah, selamat bercuti saya ucapkan. Luangkan masa yang berkualiti dengan family selagi Allah tak tarik peluang yang berharga ini dari hidup kita.

Akhirnya, dapat juga beli Domino Pizza for the 1st time =)


Wallahua'lam.

2 comments:

WangsaBlogger.Com said...

Sebulan sekali update blog tu jarak yang terlalu lama.. Hehe.. Tapi takper kalau blogging untuk suka-suka. Ermm Dominos Pizza.. Saya suka beli kat pasar malam jer.. Baru RM10 harga kengkawan.. Kalau org lain kena RM12...

Oh yer.. rasanya blog awak ni ada bugs.. Bila saya klik kat sesuatu post, ada double posting kat atas dan bawah.. ruangan komen duduk kat tengah-tengah..

Aiseh.. ada bugs lain lagi.. Saya terpaksa bukak ruangan komen pada iframe.. kalau tak.. saya takleh nak masukkan captcha.. Kalau orang taktau cara nak bukak iframe, diorang takkan boleh poskan komen..

Salam ziarah

-Wan Siti Aisyah- said...

Maaf lambat balas.. Mmg sgt2 kekangan masa skg nie.. Huhu.. Btw, thank's a lot sbb sudi ziarah blog saya.. Pasal term bugs yg awk ckp tu saya tak berapa fahamlah=D Takpe2, nanti ada masa saya tukar background blog saya.. Thank's again=)

Post a Comment

March 10, 2012

Usia Makin Bertambah =)

Bismillahirrahmanirahim. Selawat & salam buat junjungan Rasulullah SAW serta kaum kerabat baginda.

Alhamdulillah, pagi ini diberi kesempatan untuk update blog setelah sekian lama menyepikan diri kerana kesibukan kerja. InsyaAllah, saya akan cuba update blog ini sebulan sekali at least agar tak nampak sangat blog ini 'berhabuk' & 'tak bertuan' =)

Sabtu lepas, usia saya makin bertambah ke 24 tahun. Kebetulan hari tersebut saya ada 1st kursus guru & pengurus tadika meraikan saya serta 3 orang lagi guru yang telah lepas hari lahir mereka dengan membelikan kek. Terima kasih yang tak terhingga buat mereka, saya jadi malu & segan nak sambut hari lahir. Bukan apa, bila usia makin bertambah ni tak fikir nak raikan ulangtahun kelahiran kerana bila usia makin bertambah, kematian juga makin mendekati kita. Allahurabbi. Saya risau adakah cukup amalan-amalan yang saya lakukan di muka bumi ini untuk dibawa ke akhirat nanti, bagaimana keadaan saya di alam barzakh. Tiada apa yang saya ingin mohon kecuali agar ditetapkan iman, ditambahkan amal ibadah & dipermudahkan urusan dunia akhirat.

Selepas kursus guru, saya terus ke PKNS Bangi nak beli buku di Kedai Buku Syabab guna voucher RM200 1 Malaysia. Dapat beli banyak juga buku tapi masih tak puas hati sebab buku-buku yang saya shortlist banyak yang tak ada. Bila tiba masa nak bayar tu, brother yang kira jumlah harga buku-buku saya sebut kena bayar RM127. Ikut hati, nak tambah buku lagi biar genap RM150 tapi brother tu tak mesra alam je, tak pasal-pasal dia marah saya nanti so tambahlah dengan duit sendiri RM30. Biasanya kalau saya nak beli buku saya akan calculate dulu tapi masa tu saya agak blur+agak penat jadi tak sempat nak kira. Takpelah, RM100 lagi saya ingat nak beli hadiah untuk anak-anak Sumaiyyah macam sticker ke, stationaries yang comel-comel ke. Hehe. Nasib baik tamat tempoh hujung bulan ni. Saya juga turut hadiahkan buku agama & novel Islamik kepada mak & ayah yang tercinta =)

Antara buku yang saya dapat beli =)

Lepas shopping buku saya ingatkan nak belanja parent saya makan Domino Pizza sebab gaji baru masuk tapi diaorang tak bagi. Kena tunggu abg sulung saya balik dulu. Jadi, lepas balik kerja petang tadi sempat juga saya singgah di Domino Pizza Seksyen 9 Bandar Baru Bangi. Memang terbaik harganya sebab nett price + murah. Saya habiskan RM40 saja untuk dapatkan 2 pizza saiz serdahana, 1 garlic bun, & air revive 1 botol. Terima kasih Ya Rabb atas nikmat & rezeki yang Kau berikan kami. Rasanya setakat ini dulu entri untuk kali ini. Bagi yang sedang bercuti sekolah, selamat bercuti saya ucapkan. Luangkan masa yang berkualiti dengan family selagi Allah tak tarik peluang yang berharga ini dari hidup kita.

Akhirnya, dapat juga beli Domino Pizza for the 1st time =)


Wallahua'lam.
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©